Een natuurlijke biotoop

Een zwemvijver is een biologisch alternatief voor een zwembad dat een oase van rust en ontspanning biedt. Van een biologische zwemvijver kunt u het hele jaar door genieten. Tijdens de lente- en zomermaanden, voor een verfrissende duik of om op een gezonde manier te zwemmen en tijdens de herfst- en wintermaanden, als integrerend deel van uw tuin. Zo blijft een zwemvijver telkens weer een streling voor het oog.

Voor de echte natuurliefhebbers kan de zwemvijver tevens gebruikt worden als afkoeling na een deugddoende sauna of ontstressende infraroodcabine.

Een biologische zwemvijver bestaat uit een 3-delig concept: een zwemgedeelte, een moerasgedeelte met waterzuiverende planten die op een biologische wijze zorgen voor helder en gezond water. Een derde deel; de cascade. Men heeft een cascade nodig, zodat het water kan kabbelen en zodoende op een natuurlijke manier zuurstof kan opnemen. In het zuiverende deel van de zwemvijver gebruiken wij een waterverlevendiging zodat u uiteindelijk een volkomen natuurlijke biotoop bekomt waarin mens, dieren en planten in harmonie zijn.